How to Cook Tomatoes

 

stir fry vegetables zucchini, pepper, spinach and chicken with egg noodles on a dark background, top view - wok stockfoto's en -beelden

De traditionele en meest voorkomende groenten zijn lente-uitjes (ook bekend als Chinese pastinaak), maar ook wortelen, aardappelen, bonen, champignons en vele andere. Veel van deze groenten worden bij elke maaltijd gegeten, zelfs alleen.

Terwijl sommige groenten worden gekookt met de traditionele smaakmakers van zout, peper, suiker, zetmeel en andere kruiden, weten niet veel mensen dat je wokgerechten kunt bereiden met minder voorbereidingstijd. De smaken en texturen van de groenten zijn verrassend en de wok kan veel smaak afgeven in een zeer kleine ruimte.

Lente-uitjes hebben bijvoorbeeld een zeer sterke smaak en worden soms gebruikt om biefstuk te snijden, maar zijn meestal zwaar op het zout en andere kruiden om het voedsel op smaak te brengen. Daarom is een wok het meest geschikt voor het koken van lente-uitjes, omdat ze dan sneller gaar zijn.

Je kunt groenten misschien al voorgekookt vinden, of je ontdekt dat je ze zelf kunt voorkoken in de magnetron. Dit is de beste methode om 's ochtends groene bladgroenten, zoals spinazie, te koken.

Wat je nodig hebt:

1. Werkzaamheden

2. Rijstmeel

3. Stijgbeugel

4. Zwenkwiel of hittebestendige kom

5. 1-op-2 eetlepels kippen- of groentebouillon, vetarm

6. Ingeblikte of gebottelde lichte kippenbouillon, (optioneel)

7. Vers gehakte kruiden en specerijen (ik gebruik vier verschillende soorten basilicum, oregano, lavendel en dragon.)

8. Bak de groenten en het vlees in het vet

9. Verwijder met een schuimspaan en schik op een bord.

10. Voeg de bouillon en kruiden toe

11. Kook tot de rijst gaar is.

12. Voeg de gebakken groenten en het vlees toe.

13. Bak de overige ingrediënten totdat het vlees gaar is.

14. Schenk de soep erbij en geniet bij je heerlijke maaltijd.

Tips:

1. Als u bloem gebruikt, zorg er dan voor dat de bloem niet meer vochtig is voordat u het water toevoegt.

2. Voeg de bouillon pas aan het einde van het koken toe, niet als de rijst klaar is.

3. Bak de groenten en het vlees licht, niet te lang.

4. Zorg ervoor dat het vuur middelmatig is om te voorkomen dat de rijst verbrandt.

5. Gebruik indien nodig meer sauzen.

Hoewel ik al meer dan drie decennia wokken eet, heb ik pas onlangs het plezier van roerbakken ontdekt. Voor roerbakken gebruik je zo weinig of zo veel mogelijk olie. Omdat de wok traditioneel werd gebruikt met lichtere gerechten, zoals de recepten die ik in mijn handleiding voor wokbranders heb opgenomen, zijn de ingrediënten vrij eenvoudig. Ik heb ontdekt dat het een goed idee is om de wokmaker vijf minuten voor gebruik in een kopje water te weken om ervoor te zorgen dat de koolzuur in de wok blijft en de vorming van melkproducten wordt voorkomen.

Voor degenen onder jullie die graag experimenteren met de vreemde kom chili, koriander of komijn, en mijn persoonlijke favoriet is om ze toe te voegen aan de wokmaker, snijd gewoon de bovenkant eraf met een haaienmes (dat een roestvrijstalen blad). Vul dan theulentran met niets anders dan sojasaus en een beetje azijn. Voeg eventueel nog wat sojasaus toe.

Roerbak de groenten totdat ze goed gaar zijn en je kunt een klein beetje gehakte knoflook toevoegen om de sappen te "zuigen". Als ze klaar zijn, is het gerecht gewoon een kwestie van een kleine hoeveelheid van de gemengde chili en sesamolie in het midden van de rijst doen en je bent in principe klaar.

Dit is een van de prachtige ijzeren voedingsmiddelen die van ijzer zijn gemaakt.

Wees echter voorzichtig met de zoutconcentraties, want die bergen toppings kunnen zich echt op het zout ophopen. Niet alleen dat, maar voedingsdeskundigen hebben de neiging om zout in het algemeen te fronsen. Ik ben er echter cool mee. Het is de natuurlijke manier waarop dingen worden gemaakt. Zelfs de driekoppige kersen die eruitzien als speren van verrukkelijk voedsel, zijn eigenlijk kersen, omdat ze eigenlijk gemaakt zijn van rode en gele jalapens. Ze zijn aan mij gegeven als een schoonmoeder cadeau. Ze waren erg lekker.

De meeste dingen die in de wok worden gekookt, zoals tonijn en kip, worden in stukjes gesneden. Als ik de tonijn koop, snijd ik hem eigenlijk in reepjes en duw ik de stukjes in het midden van de wok. Dit is eigenlijk mijn eigen geheime techniek.