What is Sushi and Why is it So Popular?

Sushi is een Japans gerecht van gekookte rijst met veel koolhydraten. Hoewel rijst verschillende manieren kan hebben om het te bereiden, wordt degene die op ijs is toegestaan, sushi genoemd. Deze is op de bodem gebakken, met pittige ingrediënten en omwikkeld met zeewier.

Hoewel sushi veel verschillende recepten en kookstijlen kan hebben, lijkt het bij de bereiding vrijwel op een westerse salade, bestaande uit een antipastoschotel, een dun plakje vis op de rijst en vervolgens gegarneerd met het assortiment ingrediënten. Wanneer het op deze manier wordt bereid, wordt de vis vervolgens in het midden van de rijst gerold, in plaats van in plakjes gesneden zoals bij westerse salades. Deze manier van sushi eten wordt uramaki genoemd. De favoriete stijl van sushi heet satomaki. Deze stijl van sushi is vrij uniek omdat het wordt gevonden in opgerolde nori, norimaki genaamd.

De twee belangrijkste soorten sushirijst zijn bruin en wit. Bruine rijst is de traditionele sushirijst en wordt over het algemeen gestoomd om het mals te houden. Witte rijst heeft de voorkeur in Amerikaans eten en wordt over het algemeen gebruikt in opgerolde sushi of omwikkeld met nori om het een beetje dikker te maken. Ofwel rijst kan ook tenta of teba worden genoemd, een afkorting voor 'couvert'.

Kortkorrelige rijst is een van de meest populaire rijstsoorten en de korrel is minder plakkerig dan standaardrijst. Deze rijst wordt het meest gebruikt bij de bereiding van Washioi, dit zijn producten van gestoomde rijst. De beste manier om rijst met een korte korrel te koken, is door een klein beetje water toe te voegen, zoals je zou doen bij een gerecht met witte rijst, en dan rijst met wat ui, gember en sojasaus. Vervolgens bedek je dit met extra ingrediënten zoals avocado en ingemaakte gember.

De zoete smaak van sushi

Het komt misschien als een verrassing, maar de smaak van sushi is eigenlijk een beetje bitter. Het over het algemeen hoge zoutgehalte van de vis is wat de smaak van zout in het gerecht naar voren brengt. Het fruit dat wordt gebruikt om sushi te bereiden is traditioneel ook een belangrijk ingrediënt en bij consumptie zal het fruit een soort aangename verrassing geven. De aangename verrassing wordt onthuld naarmate het vlees zachter wordt. Dit komt omdat de vrucht niet uitgesproken zoet smaakt, en dus is het nieuw leven ingeblazen vlees acceptabel om te eten. Het vlees is stevig en de textuur is textuur, dus het is gemakkelijk te eten. De rijst is ook een vulling en samen zijn de stukjes vlees en rijst stevig en taai.

Zoveel van de geëvolueerde sushi-stijl is in feite een reactie op traditionele Japanse manieren van eten, en in het bijzonder op de smaak van vreemde culturen. Sushi heeft een smaak gekregen die aanvankelijk onaangenaam is voor het gehemelte, maar naarmate het vlees vleziger wordt en de rijst meer doet denken aan een pudding, maakt de aangebraden vis plaats voor de heerlijke smaken van het romige rijstgehalte. De zachte puddingen lijken op de hedendaagse Engelse perziken.

De sushi die tegenwoordig wordt geserveerd, wordt meestal geserveerd als inworp bij traditionele Japanse ceremonies en maakt ook deel uit van moderne kosmopolitische lunches. Het is echter pas vrij recent dat sushi populair is geworden in de westerse wereld. Sushi is naar het westen aan het schuiven met de komst van zijn snelle opkomst in populariteit in Amerika. Een deel van de reden hiervoor is dat er nu een veel groter aanbod aan sushi-restaurants is dan 30 jaar geleden.

Het deel van de reden voor de populariteit van theushi?

Een deel van de reden voor de populariteit van theushi is dat het ongelooflijk veelzijdig is. Dit is iets dat altijd zo zou zijn voor sushi, en het is gemakkelijk in te zien waarom. De basis sushirol is slechts een samenvatting van ongeveer 50 recepten. Elk van deze recepten bestaat uit rijst en verschillende andere ingrediënten, zoals geraspte krab, gedroogd zeewier of gedroogd zeewier, sojasaus of een combinatie van gedroogd zeewier en rijst.

Afhankelijk van de chef-kok kan de sushi op verschillende manieren worden bereid. Sushi kan eenvoudig zijn als een enkel ingrediënt of zo complex als het creëren van verschillende smaken. Het laatste deel van de voorbereiding bestaat uit het uit elkaar halen en aan elkaar rijgen van de rollen en ze afdichten met een zeewierfolie.

Tegenwoordig is sushi een favoriet geworden in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Door het brede scala aan mogelijkheden als het gaat om het bereiden van sushi, wordt het steeds populairder. Het wordt echter nog steeds als een gezond voedingsmiddel beschouwd en blijft als zodanig, ook al wordt het meestal geassocieerd met jongere mensen. De kunst van sushi wordt nog steeds voornamelijk geassocieerd met de "harde" kant van de culinaire kunsten, in tegenstelling tot de "zachte" kant van de culinaire kunsten – sushi is niet zo zwaar beladen met sauzen en kan zelfs met de handen worden gestoken.