The Bo———————— Process

soccer ball with golden crown - ballenkoning stockfoto's en -beelden

2009 Ik ben erg blij om te zien dat het Bo——————— Het proces is gelukt na zoveel mensen te hebben gesproken en ontmoet. Met de keuze voor het nieuwe proces dat we nu aan onze klanten leveren, met een "klantenservice op het fabrieksterrein" gevoel, zie ik nog steeds mensen naar deze winkel komen. In deze winkel kun je een zaak indienen met andere vereisten die vergelijkbaar zijn met wat er op de site wordt gedaan, maar nogmaals, ze doen dat vanuit een zeer indrukwekkende magazijn-territoriumbenadering.

Na wat onderzoek te hebben gedaan in het afgelopen jaar met bedrijfsvertegenwoordigers van zowel B&K als Ballenk, bevestigden ze ook dat ze slechts één aspect van hun proces hebben veranderd. Hun klanten krijgen nu Surprise Confused legaliseren op compressoren zonder dat er bij ons een sleepiform-assortiment wordt afgeleverd. Er zijn veel interessante dingen gebeurd met onze klanten bij ons en ze hebben ook goed gereageerd. Klanten weten nu dat ze nu een assortiment uit elk assortiment kunnen kiezen. Er zijn ook antwoorden op vragen die, wanneer ze van de site kwamen, voorheen onhandig waren.

Om dit proces goed te laten verlopen, hebben ze een sterke cultuur van innovatie en creativiteit nodig. Dit blijkt misschien uit het aantal medewerkers dat aan het ontwerp heeft bijgedragen – in plaats van alleen het ontwerppersoneel van verschillende locaties is het nu een personeelslid dat deel uitmaakt van het nieuwe proces in de fabriek.

Dit proces is een andere focus hiervoor hebben ze het proces een klantenservice gemaakt. Klanten hebben de keuze uit een reeks producten die worden aangeboden, zodat klanten verschillende oplossingen kunnen gaan zien. Klanten zullen continu vragen stellen over hun producten en krijgen sneller en directer antwoord van de site. Ook vaste lijn voeren is nu veel efficiënter en dat is op zich al een groot pluspunt.

Een ander ding dat is opgelost, is ook erg interessant. Het systeem is veranderd en de focus ligt nu op het bedrijfsleven. Dit betekent dat, als er meer zakelijke kansen voor de afdeling zijn, het personeel daarvan kan profiteren. Door meer geld aan de andere afdelingen te geven, zal deze afdeling op zijn beurt meer geld krijgen om dit werk te doen. Het proces krijgt complexere diensten waar sommige dingen zijn geautomatiseerd. Als een functie zoals een VDP-systeem niet kan werken volgens het proces, kunnen we dat deel automatisch doen.

Al met al is het proces dat we vandaag hebben veel beter dan voorheen. Ik wil echter vermelden dat hoewel klanten weten hoe we met hun bestellingen werken en er minder vragen over hebben, ze ons nog steeds vragen stellen en we nog steeds vragen krijgen, dit is de sleutel tot de verbetering van de werkwijze.

Dat gezegd hebbende, ben ik nog steeds erg onder de indruk van het ballenkoning-proces en wil ik het in een toekomstig artikel bespreken, omdat ze een veelbelovende toekomst voor ons hebben.