Hoe maak je alkalisch water

 

Extra viergeIk doe het al minstens vijf jaar. Ik heb nog nooit zo’n geweldige en spectaculaire eetlust gehad. Na mijn nieuwste, voel ik me nog steeds een beetje anders. Een paar uur later, was ik nog steeds niet van plan om nog een maaltijd te riskeren. Het is verbazingwekkend. Mensen schrijven me altijd en vragen hoe ik mijn lichaamsbouw behoud, mijn vrienden en familie blijven vragen hoe ik erin geslaagd ben om zoveel gewicht te verliezen. Ik ben nog nooit zo goed in vorm geweest. Ik kan niet echt zeggen dat ik geluk heb, maar ik weet wel dat geluk een lange weg is. Hoe meer gelukskoekjes ik at, hoe meer ik me vol voelde. En hoe meer ik me vol voelde, hoe meer ik at. Mijn lichaam veranderde geleidelijk in een wonderbaarlijke gebeeldhouwde verrukking, en ik voelde en voelde me geweldig, en ging naar een andere dokter voor een onderzoek. Na veel neurologisch en lichamelijk onderzoek, zeiden ze dat ik nooit meer normaal zou zijn. Mijn linkeroog werkte ook niet. Een andere test wees uit dat ik een te klein bloedvolume had – te weinig rode bloedcellen. Mijn God! De dokter vroeg me of ik me zoutig voelde. Ik zei ja en hij zei dat het kwam door de natriumgeleiding. Omdat het tijd werd, zei ik, ja, dat was prima. Hij vroeg of ik me wel eens uitgewassen had gevoeld. Ik zei nee en dat ik dat niet deed, omdat ik geen last heb van viezigheid op het toilet. Hij zei echter dat mijn geleidingsstof erg dicht was en dat het zo hoorde. Hij vond het belangrijk dat ik mijn lichaam in een alkalische toestand hield.

Ik heb wat onderzoek gedaan en gevonden dat een alkalisch milieu wordt gecreëerd met een overvloed aan oceaanwater in de badkuip. Als men een stenen darm en afvoer heeft, kan men een alkalisch milieu creëren door een beetje zuiveringszout toe te voegen en te mengen met water op kamertemperatuur. Ik had mijn zeewater en mijn zuiveringszout op het aanrecht, in een kom, en had mijn kokoswater en dronk het gedurende twee dagen. Het zuiveringszoutmengsel brengt de pH van mijn bloed op 7,0, terwijl mijn bloed een pH van 5,5 heeft. Dit is me al een paar keer overkomen, en ik ben er nog steeds niet aan gewend. Ik heb ervaren dat het omgekeerde osmose membraan kapot gaat na enig aanvankelijk succes met het handhaven van een alkalisch milieu.

Ik ben meer gaan mediteren en heb een paar technieken van de Ayurveda-geneeskunde opgepikt. Hoewel ik er niet 100% zeker van ben dat ik mijn beoefening zal kunnen voltooien, heb ik besloten dit een beetje meer prioriteit te geven. Het zal moeten worden aangevuld met de juiste voeding en ook chakra’s zullen in balans moeten zijn. Ik breng ook veel tijd door met het verzamelen van water in mijn handen voor hergebruik en ik doe reinigingsice en reinigende sinis voor misschien 30 seconden. Ik kan maar niet genoeg krijgen van gezuiverd water als ik geen hygiënisch water meer heb.

Om mijn dieet aan te vullen, maak ik nu alkalisch water en laat ik mijn water testen in huis. Mijn water test kit heeft strips van stof die zijn gedrenkt in zuur. Ik weet niet of het mijn verbeelding is of wat, maar het is bijna alsof hoe meer tijd ik besteed aan dingen die ‘voor de hand liggen’ zoals opruimen of me omkleden, hoe minder gek ik word. Ik weet dat er mensen zijn die ervoor kiezen om een douche te negeren omdat ze bang zijn voor bacteriën en dergelijke, maar waarom kan ik dat niet? Waarom zou ik tijd besteden aan nadenken over afsponzen als ik niet eens warm water op het tapijt kan laten spatten?

Mijn angst is dat ik iets simpels vergeet, zoals laat thuiskomen van het werk en de etensroute, of zoals ik graag grap, de ‘hondsdagen van de zomer’. Misschien ben ik wel een keizer zonder kleren aan. Ik zou met meer plezier naar een fastfoodrestaurant gaan om te eten dan dat ik thuis een Nicotiniaanse stoofpot zou koken. Maar zoals altijd is mijn angst ongegrond. Een pizzaparty organiseren kan een groots feest worden, zelfs als sommige mensen zich als pauché verkleden. Het zou me niet uitmaken, zolang iedereen maar comfortabel en gelukkig is. Wat is daar zo moeilijk aan?