Hoe een wijn te kiezen?

Rode Wijn, Bril, Houtvuur, Rood, Wijn

In plaats van uzelf deze feestdagen te trakteren op een nieuwe fles wijn, kunt u uzelf trakteren en uw vrienden een prachtig wijncadeau schenken. Wijn is een prachtig cadeau en voegt een vleugje klasse toe aan elk diner. De wijn zal lang niet zo koud worden als op fles als je hem zelf maakt. Dus terwijl je beslist welke wijn je je vrienden wilt geven, zijn hier een paar dingen die je moet weten over wijn en waarom je een rode wijn zou moeten kiezen in plaats van een andere kleur.

Bewustzijn en intense smaak

De meeste mensen denken niet lang na over hoe wijn smaakt totdat ze het echt gaan proeven. Maar wijn is een zeer complexe drank. Vanwege het feit dat het van jaar tot jaar enorme variaties in kwaliteit kan hebben, zijn er honderden verschillende soorten een fanbase voor elke fan. Terwijl sommige mensen fervente kijkers zijn van de wereld van wijn, weten vele anderen het een en ander over de kunst, maar houden het in het duister. Een echte wijnliefhebber is iemand die niet alleen naar de Italiaanse jaargangen kijkt, maar een verzameling bijhoudt van alle existentieel gerelateerde drinkkunsten. Misschien kan deze kennis u helpen beslissen over het maken van een geschenk van louter smakelijkheid.

Voordat u de wijn proeft, is het belangrijk om te weten wat voor soort wijn het is. Klassiek worden witte wijnen beschouwd als de drankjes voor makkelijke drinkers, terwijl rode wijnen als een beetje uitdagender worden beschouwd om van te genieten. Dit betekent echter niet dat er altijd van een zoetere wijn zal worden genoten. Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wat het eigenlijke drinkgedeelte betreft, wordt aanbevolen om ongeveer vier tot vijf glazen wijn te drinken om van een bepaald smaakniveau te genieten. Maar je moet ook rekening houden met het feit dat hoe meer je drinkt, hoe minder je de neiging hebt om de smaak van de wijn te geven. Aan de andere kant geloven sommige mensen dat een lunch van vier of vijf drankjes de norm is. Het geheim van succes lijkt te zijn met zo min mogelijk inspanning van de wijn te genieten. En hier komt de praktijk om de hoek kijken. In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, is het helemaal niet moeilijk om van een paar glazen wijn te genieten. Het enige wat je echt nodig hebt, is de wijn goed te proeven en af ​​te meten.

Gelukkig is een lekker drankje niet moeilijk te maken. Je hebt alleen een goede wijn nodig, een betrouwbare mixer en een methode om de wijn naar wens te draaien. De winequette is de nieuwe en populaire Franse term voor de verworven smaak voor wijn. Trouwens, tussen de glazen rood en wit is de Franse term voor de wijn 'toffee-ernstig'. Geen slechte manier om het te beschrijven als je geen Franse wijn bedoelde.

De techniek om een ​​Franse wijn te maken lijkt misschien een zware tocht, maar het is eigenlijk een eenvoudige procedure. Om bijvoorbeeld een witte wijn te maken, hoeft u alleen maar eerst het sap uit de suiker te gieten en daarna de gist toe te voegen. Maar er is natuurlijk meer aan het hele proces. Het belangrijkste om op te letten zijn de laatste twee stappen. Deze stappen zijn de fermentatie en de manier waarop de wijn het gehemelte verandert. Neem de tijd om deze stappen te begrijpen en u zult het goed doen.

Om het meeste uit uw Franse wijn te halen, neemt u de tijd om deze tips op te volgen. Dat je een rosé champagne kiest, wil niet zeggen dat je er niet opnieuw kennis mee kunt maken door het gebruik van kruiden en een beetje wijnkennis. Als algemene regel geldt dat champagne een gehalte aan rozijnen, kruidnagel en noten heeft die voor een evenwicht in de mond zorgen. Dit vereist dat u niet alleen de wijn proeft en ervan houdt, maar dat u uw portiegrootte op de juiste manier aanpast. Zo zal een perfect glas wijn voor u na een maaltijd iets meer alcohol bevatten dan u misschien van plan was te nemen.

Onthoud dat het serveren van wijn geen intensief proces hoeft te zijn. Het kan worden gedaan met een informeel diner in gedachten. Zoek gewoon een wijn die goed past bij het eten dat je hebt bereid. Serveer dan weinig tot geen alcohol en zorg dat het huis en je gasten goed gehydrateerd zijn. U wijnliefhebbers willen misschien ook experimenteren met het gebruik van lichtere wijnen, zoals sauvignon blanc of witte zinfandel om te voorkomen dat u overdrijft met de zwaardere lagers in uw gezelschap.

Deze tips werken natuurlijk alleen als je een geschikte wijn hebt gekozen. Je wijnliefhebber kan immers net als de rest van ons te maken krijgen met een gastronomische picknick. die Cow's sake, een perfecte picknick en een avondje romantiek zijn nog steeds mogelijk, zelfs na je lang geplande samenzijn.